Marta Zore

Na kratko o Marti Zore

Status

Samozaposlena na področju kulture.

Izobrazba

Diploma iz solopetja in klavirja na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, študij solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, študij saksofona.

Operna solistka

V Ljubljanski operi 1992 solistka v glavni vlogi Oimpije v Hoffmannovih pripovedkah, glavna ženska vloga Rosine v Seviljskem brivcu, vloga Paža v Krpanovi kobili in drugo.

Jazz pevka

1994 s svojim kvartetom nastopila na jazz festivalu v Radencih. S slovitim pokojnim trobentačem Petrom Ugrinom in jazzovsko ritem sekcijo je nastopila v ljubljanskih Križankah. Sodelovala v zasedbi New Swing Singers, za radijski arhiv je snemala z Big Bandom in simfoničnim orkestrom RTV Slovenije.

Pop pevka

Leta 1995 je s svojo lastno skladbo: “Še si tu” zmagala na festivalu MMS. Izdala je tri albume v zlatih in platinastih nakladah: “Še si tu”, “Povej mi zakaj”,  “Nekje, kjer se je ustavil čas”. Za vse albume je večji del glasbe napisala sama.

Glasba za otroke

Od leta 2001 pa do leta 2005 je ustvarila in posnela sedem zgoščenk s skupnim naslovom ZVONČEK. Avtorica vseh skladb, aranžerka, producentka, v glavni vlogi nastopa Gojmir Lešnjak Gojc, ki tudi odlično prepeva www.zvoncek.com

Avtorica muziklov

V letih 2006 in 2007 je v Berlinu kot producentka in avtorica vodila snemanje muzikalov Anna und Denis, z ekipo vrhunskih nemških igralcev in glasbenikov.

Scenska glasba

Kot ustvarjalka zvočne kulise, pevka in saksofonistka je sodelovala na fotografskih in slikarskih razstavah (Kostajevica, Celje, Ljubljana, Maribor…), Pela je v predstavi celjskega gledališča -Črna komedija

Pedagoško delo

Od leta 1994 pa do leta 2005 je vodila zelo obiskane glasbene delavnice v Ljubljani, Kranju in Domžalah, po letu 2005 se je specializirala izključno za pouk petja.

Kaj Marta počne v zadnjem času?

Ustvarja glasbo z domačimi in tujimi glasbeniki, ter zelo uspešno vodi pevsko šolo, pri čemer neskončno uživa.